Op adem komen

Het is herfst. De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de lucht wordt met de dag interessanter. Bomen laten hun kleurenpalet vallen en de relatie met mijn sjaal is een stuk inniger dan een paar maanden geleden. Doordat de zon lager staat, knalt ze ‘s ochtend bijna horizontaal de woonkamer in. Op vijf hoog wonen heeft zo zijn voordelen.

Het huis ondergaat kleine veranderingen en er wordt veelvuldig gepraat over grotere improvements. Gisteravond ben ik met naaste familie heerlijk uit eten geweest in Delft en vandaag heb ik het duivenhok winterklaar gemaakt. Nu de dagen korter worden, zijn dat soort dingen belangrijker voor me. Ik voel me in deze tijd van het jaar net een vogel die haar nest in orde brengt.

Ik ben meer naar binnen gekeerd, zoek naar rust en neem tijd voor mezelf. Ik ben wat minder aanwezig op social media en ontmoet mensen liever thuis op mijn bank met opgetrokken knieën en een kop hete thee, dan op een evenement aan de andere kant van het land. Verdiepen, reflecteren en experimenteren. Na een paar bizar drukke maanden ontstaat er nu  langzaam ruimte voor nieuwe plannen. Energie borrelt zachtjes in m’n borstkas. De kracht neemt langzaam toe. Nog een paar weken, dan mag ze weer buiten spelen.

,

2 reacties op Op adem komen

  1. @SaskiaQuax schreef:

    Bomen laten hun kleurenpalet vallen en de relatie met m’n sjaal is een stuk inniger dan maanden geleden. Doordat […] http://t.co/IsxEs9yh

  2. @SaskiaQuax schreef:

    Op adem komen – Doordat de zon lager staat, knalt ze ‘s ochtend bijna horizontaal de woonkamer in. http://t.co/IsxEs9yh #blogpost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>